У Кропивницькому до Дня міста оновлять скульптуру Наталці Полтавці

Перегляди: 1563

У Кропивницькому до Дня міста оновлять скульптуру Наталці Полтавці додавши їй руку, браслет та коромисло, які завжди відламували вандали, передає кореспондент CBN.

Без руки скульптура стояла вже близько року. Оновленням зайнялися працівники кропивницької студії 3D-друку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми цим займалися вперше. Три місяці ми вивчали, як правильно робити скульптуру, моделювали руку і намагалися встигнути завершити роботи до Дня міста», – зазначив власник студії Олексій Чорний.

Всі деталі до скульптури зробили за допомогою 3D-принтера. Олексій Чорний сказав, що таке вони роблять вперше.

«Поки ми встановлювали руки, то помітили, що люди самі до нас підходять і дякують, а отже їм це потрібно», – наголосив він.

Руку, коромисло та браслет скульптурі ще будуть дофарбовувати та покривати спеціальним лаком. Самі ж деталі зроблені з пластику.

«У нас було більше 42 спроб зробити деталі, й за три місяці ми це зробили. Браслет друкувався одну годину, рука – шість годин, а коромисло – до 12 годин», – розповіла працівниця студії 3D-друку Анастасія Волощенко.

Заступник міського голови Андрій Паливо повідомив, що оновити скульптуру Наталці Полтавці вирішили спеціально до Дня міста, аби вандали не знищили скульптуру до свята.

«Скульптура встановлена близько трьох років тому, і вже половину цього терміну вона стояла без руки», – додав він.

Оновлення скульптури студії обійшлося в дві тисячі гривень.

Нагадаємо, 265 років з дня заснування міста у Кропивницькому відзначатимуть у суботу, 21 вересня.