У Кропивницькому відкрили арку (ФОТО)

Перегляди: 5426

В обласному центрі презентували реконструйовану арку під залізницею та відновили рух сьогодні, 20 вересня.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Реконструкцію арки розпочали 30 травня. Будівництва такого масштабу в місті не було близько півстоліття. Поява ще одного тунелю покращить розв’язку і зменшить кількість заторів. Реконструювали арку за кошти міського бюджету.

«Я планував, щоб це був прекрасний шляхопровід, щоб розширити проїжджу частину, щоб був досконалим в інженерному плані, - сказав міський голова Андрій Райкович. - Хочу подякувати депутатам, які підтримали мою програму містобудування. Реконструкція коштувала 66 мільйонів гривень. Я вдячний "Укрзалізниці", нам надали дозвіл на зупинення руху потягів над аркою. Вдячний будівельникам. Тут була потужна техніка. Ми за десять днів зробили неможливе. Зняли залізничне полотно, вирили котлован, встановили тунель і відновили залізницю. Встановили сучасне освітлення, яке відповідає європейським стандартам. Багато співпрацювали з надзвичайниками. Вдячний поліцейським, які слідкували тут за правопорядком. Тут дуже багато зроблено. Реалізація такого проекту неможлива за ініціативи однієї людини. Це велика робота по вертикалі. Дуже допомагали і Сергій Кузьменко, Геннадій Зубко, п'ятий президент Петро Порошенко. Ми обов'язково будемо розвивати й будувати наше місто».

Такий проект у місті реалізували вперше з часів незалежності.

«40 років тому ми намагалися вирішити це питання, але не вдалося. Були великі складнощі з проектантами, малі потужності, і, найголовніше, нам не вдалося переконати керівництво залізниці припинити рух. Це велика робота. Окрім введення, ви ще відремонтували дороги, провулок Об’їзний, зокрема. Це наймасштабніший проект з часів незалежності», - відзначив голова ради старійшин Микола Сухомлин.

Проект реалізували за чотири місяці. Будівельники працювали на об’єкті цілодобово у три зміни.

«Були певні труднощі, але ми впоралися раніше терміну. Було заплановано до початку жовтня. Ми роботою задоволені», - сказав представник підрядної організації Андрій Жила.

Першу символічну поїздку під новою аркою здійснив комунальний транспорт. Далі за участі поліції відкрили рух.

Фотогалерея

Фото Григорія Зуба, CBN