У Приютівській ОТГ триває перший в регіоні ярмарок крафтових виробів (ФОТО)

Перегляди: 1867

Сьогодні, 21 вересня, у Войнівці Олександрійського району розпочався перший в регіоні ярмарок крафтових виробів, передає кореспондент CBN.

Захід об'єднав понад 60 товаровиробників з кількох регіонів України - Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської, Одеської і, звісно, Кіровоградської областей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Малі міста – великі враження» - це конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч осіб, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані з культурною спадщиною громад. «Малі міста – великі враження» - перший в Україні проект, який фінансує поточні, а не капітальні видатки громад, що дозволяє громадам шукати щось особливе на своїх територіях та втілювати ідеї, реалізовувати творчий потенціал, залучати інвестиції через культуру.

Участь беруть крафтові, унікальні виробники продуктів харчування, предметів побуту, одягу та взуття, прикрас та аксесуарів, косметики, сувенірів, іграшок, тощо.

Розважають гостей концертом.

«Цей великий захід - для нас іспит, можливість для продавців представити цікавий товар, для покупців - придбати його. Крім того, це великий досвід для громади - залучати кошти на проведення великих заходів», - сказав очільник ОТГ Андрій Коломійцев.

Приютівська ОТГ - перший і поки що єдиний переможець конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста - великі враження».

«Хотілося б щоб "Ярмарок крафтових виробів" став щорічною традицією, як, наприклад, створення арт-простору "Культурний барбакан" в Острозі, який другий рік поспіль об’єднує навколо всі сфери життя міста: владу, заклади культури, університет, музеї, бізнес та громадські організації», - зазначила консультант з комунікацій Кіровоградського РВ АМУ Валентина Остапчук.

Фотогалерея