На Кіровоградщині запустили додаток для екстреного виклику поліції

Перегляди: 680

Сьогодні, 23 вересня, запустили безкоштовний мобільний додаток My Pol, який допоможе комунікувати поліції і містянам та допомагати поліції оперативно реагувати на виклики, передає кореспондент CBN.

Презентували проект керівник ГУ НП області Роман Козьяков та заступник керівника проекту My Pol Микита Стецюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Додаток потрібно завантажити у телефон та зареєструватися.

«Це можливість оперативно в один клік викликати поліцію. Якщо хтось потребує екстреної допомоги, у додатку він натискає кнопку "SOS". Людина обходить спілкування з диспетчером по лінії 102, одразу передається виклик. Це на 40% пришвидшує реагування на виклики. Додаток підвантажує геолокацію, протягом десяти хвилин і відслідковує переміщення заявника», - розповідає заступник керівника проекту Микита Стецюк.

Автори проекту пояснюють, особливо додаток буде корисним для гостей міста, або для людей з вадами слуху і мови.

«Якщо виклик не потребує терміновості, можна вибрати інші категорії подій. Оцінити роботу поліції, знайти на карті найближчі відділки тощо. Для додатку бажано мати інтернет, якщо покриття зв'язку погане, додаток формує смс-повідомлення і відправляє, якщо не має грошей на рахунку, формує запит і заявнику зателефонує оператор», - додав Микита Стецюк.

За словами Романа Козьякова, лінія «102» працює так само працює й за нею також можна звертатися.

«Завдяки цьому додатку ми зможемо вдосконалити свою роботу. Кожен виклик перевірятимемо, але якщо людина умисно викликали правоохоронців на неправдиве місце, де немає злочину, такого користувача видалятимуть із системи додатку», – уточнив він.