На Кіровоградщині знайшли рештки німецьких солдатів

Перегляди: 2262

У селі Стара Осота Олександрівського району пошукова група спеціалізованого підприємства «Пам’ять і слава» з Києва знайшла рештки 21 солдата вермахту.

Про це пише «УЦ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зі знайдених останків важко сказати конкретно, чи це були офіцери, чи рядові. Це кладовище померлих у шпиталі, під який було переобладнано місцеву школу, тому ховали їх не у військовій формі, а, більш всього, у ковдрах чи звичайних плащ-наметах», – розповів керівник пошукової групи Олександр Назаров.

Він також додав, що особисті номерні знаки загиблих вояків, тобто жетони, добре збереглися. Вони мало що можуть розповісти пересічному громадянину, бо там значаться лише особовий номер військового та номер його військового підрозділу. Ідентифікацією загиблих будуть займатися спеціалісти в Німеччині.

Знайдені жетони німецьких військовослужбовців пошуковці передадуть німецькій стороні, а решгтки військових перепохоронять на німецькому кладовищі в селі Карлівка (колишнє Крупське) Кропивницького району. Після Другої світової війни там уже перепоховано більше 20 тисяч німецьких військовослужбовців. Це кладовище є одним із найбільших в Україні.

У Стару Осоту нацисти зайшли в серпні 1941 року. Окупація села тривала до початку січня 1944-го.

Повністю статтю читайте у свіжому випуску тижневика «Україна-Центр», який вийде у четвер, 26 вересня.