На Кіровоградщині у 200 школах вбиральні забезпечили теплою водою

Перегляди: 909

У Кіровоградській області цього року 200 шкіл отримали нові сучасні вбиральні.

Про це кореспонденту CBN повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, працювати є над чим: «туалети постійно використовуються, постійно за ними треба доглядати, постійно їх треба ремонтувати і поліпшувати».

«У цьому році була значна субвенція з державного бюджету - більше семи мільйонів, закладено співфінансування місцевих бюджетів, і ми реалізували в області проект в 200 школах. Умовно він називається ''Тепла вода у внутрішніх вбиральнях''», - розповів Володимир Таборанський.

У туалетах встановили бойлери, сушарки та забезпечили приватність.

«Звичайно, залишився ряд шкіл, де треба переобладнати внутрішні туалети. В нас 323 школи в області. У 200 ремонти зробили. Для 123-х шукаємо фінансування», - розповів чиновник.

У сільській місцевості заклади мають як внутрішні, так і зовнішні вбиральні. Користуються ними, як кому зручно. Інформації про відсутність внутрішніх туалетів у школах керівник управління освіти не має. Як виняток, у Новоархангельському районі у чотирьох закладах облаштували біотуалети.

«Вишукуються можливості облаштувати їх повноцінними вбиральнями», - додав Володимир Таборанський.

В управлінні активно займаються тим, щоб поступово облаштувати шкільні туалети поручнями для дітей з інвалідністю.

Зазначимо, по всій Україні у закладах загальної середньої освіти необхідно облаштувати понад 700 теплих внутрішніх туалетів. На ці потреби передбачили видатки у сумі 267,3 млн грн. Їх можуть спрямовувати на засадах співфінансування.

За державними будівельними нормами, у закладах освіти обов’язково мають бути санвузли, обладнані системами постачання холодної та гарячої води, каналізації, водостоків.