Підозрюваного у смерті кропивницьких спецпризначенців залишили за ґратами, а справу розглянуть ще раз

Перегляди: 1372

Сьогодні, 27 вересня, відбулося останнє засідання Запорізького апеляційного суду у справі донецького фермера, якого звинувачують у загибелі спецпризначенців з третього полку, передає кореспондент CBN.

У травніфермер з Донеччини Микола Бутрименко отримав вісім років із конфіскацією майна за фінансування тероризму. Зраду, яка призвела до загибелі десяти спецпризначенців третього полку, суд визнав недоведеною. І саме цей факт оскаржувався в апеляційній інстанції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Апеляційний суд Запорізької області частково задовольнив апеляційні скарги сторін та постановив повернути справу на розгляд до суду першої інстанції. Колегія суддів аргументувала рішення тим, що під час процесу були суттєві процесуальні порушення. Микола Бутрименко залишиться під вартою до 25 листопада.

Адвокат потерпілих Олена Яркіна вважає, що якби порушень на етапі підготовчого засідання не виявили, то остаточне рішення суду могло бути іншим. Окрім того, вона клопотатиме про перенесення слухання справи до Кропивницького.

Нагадаємо, трагедiя сталася 29 липня 2014 року. Микола Бутрименко «здав» бойовикам «ДНР» мiсце розташування українських спецпризначенцiв, внаслiдок чого їх розстрiляли.