У Кропивницькому моряк, звільнений з російського полону, зустрівся із земляками (ФОТО)

Перегляди: 1340

У Кропивницькому сьогодні, 28 вересня, Роман Мокряк з Карлівки Кропивницького району, який нещодавно повернувся із російського полону, зустрівся із журналістами, громадськими активістами та небайдужими земляками, передає кореспондент CBN.

Зустріч відбулася в обласному художньому музеї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Роман повернувся на Кіровоградщину після лікування. На зустріч прийшов із мамою. Моряк подякував усім за підтримку. Наголосив на тому, що попри перешкоджання Росії, листи до нього надходили.

«Вони нас дуже підтримували. Ми розуміли, що все не дарма, що ми повернемося додому, Україна за нами», - сказав він.

Після невеликої відпустки Мокряк планує повернутися до служби.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в Азовському морi прикордонники та спiвробiтники ФСБ Росiї із застосуванням зброї захопили три українські вiйськові кораблi та членiв їхнiх екiпажiв. Росiя звинуватила українських морякiв у незаконному перетинi кордону Росiї. У полонi опинилися i двоє жителiв Кiровоградщини.

25 травня у Гамбурзі оголосили рiшення Мiжнародного трибуналу з морського права у справi захоплених Росiєю українських морякiв. Росiю зобов’язали звiльнити три українських судна – «Бердянськ», «Яни-Капу» i «Нiкополь». 24 українських морякiв повернути пiд юрисдикцiю України.

7 вересня Росія повернула Україні політв’язнів та захоплених у Керченській протоці моряків. Обмін відбувся за схемою 35 на 35. Серед звільнених – двоє моряків з Кіровоградщини: Артем Артеменко з Новоукраїнки та Роман Мокряк з Карлівки Кропивницького району.