Уродженець Кіровоградщини виграв шоу стронгменів на AgroExpo

Перегляди: 2125

У Кропивницькому вчора відбулись змагання зі стронгмену в рамках виставки AgroExpo–2019.

Це був відбір до масштабного турніру в США, заснованому Арнольдом Шварценегером, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В місті Коламбус, штат Огайо, Залізний Арні здобув першу значну перемогу в своїй кар’єрі, і тепер там під його патронатом проходить світовий чемпіонат стронгменів, де змагаються як профі, так і аматори.

Змагання в США відбудуться в березні наступного року, а в Кропивницькому проходив кваліфікаційний відбір до Arnold Amateur Strongman 2020.

На очах вболівальників, яким у якості ведучого допомагав розібратися в усіх складнощах цього виду спорту спортивний журналіст Олександр Гливинський, свою майстерність у шести вправах демонстрували вісім атлетів із Чернівців, Хусту, Харкова, Кривого Рогу, Івано-Франківська та республіки Молдова.

На них очікувала естафета з підйомом 160 кілограмової колоди та переносом 100 кілограмового мішка з піском на дистанцію 20 метрів та прогулянка на дистанцію 40 метрів із двома валізами вагою по 140 кг.

Також атлетам треба було подолати естафету з почерговим підйомом 140 кілограмової штанги (акселя) та 90 кілограмової гантелі (дамбела). В цих змаганнях рахується загальна кількість підйомів.

Серед завдань було також утримання двох бензопилок по 15 кг кожна на витягнутих руках найбільшу кількість часу, швидкісне кантування колеса вагою 360 кг на сім обертів та підйом по п’яти сходинкам спочатку з гирею 220 кг, а потім – 250 кг.

Перемогу здобував той атлет, який набрав найбільшу кількість очок у відповідності до зайнятого місця в кожній вправі.

Можливість проявити себе та отримати призи від спонсорів мали й глядачі, які взяли участь у двох випробуваннях. В силовому підйомі та в утриманні бензопилок після 20-ти віджимань із хлопком перемогу здобув один і той же вболівальник.

Ще перед початком турніру стронгменів головний суддя змагань Василь Вірастюк назвав фаворитом Олександра Кочергіна. Олександр народився в селі Суботці на Кіровоградщині, а зараз живе та тренується в Чернівцях. Для досвідченого стронгмена, який має в своєму активі перемоги на чемпіонаті України та світу, змагання в Кропивницькому були хвилюючими й емоційними. Адже серед вболівальників була його мама. Та незважаючи на хвилювання, Олександр Кочергін став найкращим у п’яти вправах із шести й заслужено посів перше місце.

Срібним призером кропивницького турніру став Андрій Бурштин із Чернівців, а бронзу здобув Денис Бережник з Хусту.

Усі учасники та ініціатори стронгменшоу відмітили гарний рівень організації змагань, дякували за гарну атмосферу та пообіцяли й наступного року завітати на AgroExpo.