Міжфракційне об’єднання «Кіровоградщина», яке створили у Верховній Раді, вже розпадається

Перегляди: 1537

Народні депутати від «Слуги народу» Ігор Мурдій та Богдан Торохтій вийшли з міжфракційного об'єднання «Кіровоградщина».

Про це CBN стало відомо з власних джерел.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Першого нардепа обрали від партії по 100 округу, другого - за списком.

Міжфракційне об’єднання «Кіровоградщина» на чолі з народним депутатом від партії «Слуга народу» Олександром Дануцою створили 19 вересня.

В інтерв'ю колегам з «УЦ» Дануца говорив: «Проаналізувавши склад парламенту, я побачив, що “наших” може набратися на цілу фракцію. Форсувати події я не став, але всі, кому запропонував увійти в депутатську групу, відразу погодилися. Сьогодні нас одинадцять – Дануца, Кузбит, Воронько, Мурдій, Торохтій, Володіна, Тарасов, Стрихарський, Ларін, Ніколаєнко і Довгий. Мета створення депутатської “Кіровоградщини” очевидна – це лобіювання законів і рішень, що мають безпосереднє відношення до нашої області».

Але вже наступного дня два депутати написали заяви на вихід з об'єднання.

У коментарі «НС» Ігор Мурдій заявив: «Йдеться не про відмову від представлення у парламенті депутатів від Кіровоградщини. Я не хочу бути членом саме цієї групи. Не виключено, увійду до складу аналогічної, якщо така буде створена».

Богдан Торохтій від коментарів CBN відмовився.

CBN попросило ініціатора об'єднання депутатів з Кіровоградщини оцінити дії колег. «Я з ними з цього питання не спілкувався», - відповів Олександр Дануца.

Щодо реалізації стратегії лобіювання інтересів Кіровоградщини депутати-земляки, за словами Дануци, вже внесли деякі зміни в закони, які стосуються в тому числі уранової галузі.

Ще одна з пріоритетних речей - будівництво доріг.

«З міністром інфраструктури ми зараз обговорюємо питання закриття представництва ДП ''Украерорух'' у Кропивницькому. Якщо це відбудеться, ускладниться питання відкриття аеропорту, добудови злітно-посадкової смуги», - розповів депутат.

Також депутати мають намір продовжити роботу свого колеги Костянтина Яриніча щодо прийняття урядом програми радіаційного захисту та надання особливого статусу Кропивницькому.

За словами Олександра Дануци, ще два вихідці з Кіровоградщини найближчим часом можуть вступити до міжфракційного об'єднання.