ОПОРА дала шість порад для покращення публічності влади Кропивницького

Перегляди: 637

Аби місцеве самоврядування стало більш відкритим та прозорим, Громадянська Мережа ОПОРА виробила низку рекомендацій.

Про це у прес-центрі CBN сьогодні, 1 жовтня, розповіла координаторка вимірювання індексу публічності у Кропивницькому Тетяна Пташник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перше, що треба зробити, налагодити практику оприлюднення фінансової звітності комунальних підприємств на веб-сайті міськради, а також утворити на КП наглядові ради.

Кропивницькому потрібен генеральний план міста, а кропивничанам - його оприлюднення.

На думку експертів, у діяльності виконавчих органів потрібно запровадити систему управління якістю (ISO).

Необхідно оприлюднити передбачену постановою кабміну інформацію у форматі відкритих даних, а також актуальні електронні декларації посадовців або посилання на них з сайту НАЗК.

І останнє. Створити умови для перебування осіб з інвалідністю на публічних заходах міської ради, наприклад, засіданнях комісій, виконкому, сесіях.

Нагадаємо, міська рада Кропивницького посіла 16 місце серед 24 обласних центрів за індексом публічності місцевого самоврядування в минулому році. Її показник публічності - 63,6%. Це на 1,5% менше, ніж у 2017 році. Від лідера загальноукраїнського рейтингу Івано-Франківська - на 23%.