ОПОРА: влада у Кропивницькому публічна, але не достатньо

Перегляди: 1063

За індексом публічності місцевого самоврядування у 2018 році міська рада Кропивницького посідає 16 місце серед 24 обласних центрів.

Про це у прес-центрі CBN сьогодні, 1 жовтня, розповіла координаторка вимірювання індексу публічності у Кропивницькому Тетяна Пташник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, хоча міськрада увійшла до переліку міст із задовільним рівнем публічності, у порівнянні з 2017-м вона опустилася на три сходинки. А від лідера загальноукраїнського рейтингу Івано-Франківська - на 23%.

Експерти відзначили зростання публічності депкорпусу та міського голови і зниження - виконавчих органів.

В плюсах у міського голови Андрія Райковича те, що він веде особистий прийом громадян, активно користується соціальними мережами, інформує громадськість про результати своєї діяльності тощо.

На веб-сайті ради можна віддати свій голос за електронну петицію, подати електронне звернення. Успішно реалізується проект Громадського бюджету та діє «гаряча лінія».

Водночас кропивничани не можуть отримати повну інформацію про біографію мера та його статки. У міськраді та її виконавчих органах не запровадили систему управління якістю. Відсутній новий генплан міста, хоча на сесіях депутати надають земельні ділянки в оренду. Минулого року в місті не провели жодного громадського обговорення.