Освітян Кіровоградщини привітали з професійним святом (ФОТО)

Перегляди: 1450

У Кропивницькому сьогодні, 2 жовтня, вітають освітян області, передає кореспондент CBN.

У залі обласної філармонії зібралися працівники навчальних закладів середньої, професійної та вищої освіти, дошкільних та позашкільних закладів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами т. в.о. голови облдержадміністрації Світлани Лобанової, педагоги - інтелектуальна еліта області. Близько 20 тисяч освітян навчають молоде покоління. Про їхню професійність свідчить четверте місце серед областей за доступністю та якістю надання освітніх послуг.

Сьогодні близько 150 працівників освіти нагородили державними грамотами, грамотами управління освіти, облдержадміністрації. Ще близько 80 педагогів отримали премії у розмірі мінімальної зарплати від обласної ради та облдержадміністрації за підготовку обдарованих дітей.

«Вчитель - найблагородніша професія, та дуже небагато людей її обирають. Бо працювати з дітьми, передавати знання - це поклик душі. Саме ви пишете історію сучасності», - звернувся до присутніх керівник департаменту освіти ОДА Володимир Таборанський.

З привітальними словами до колег-вчителів звернулася мама Романа Мокряка Наталія Миколаївна.

«35 років, як я закінчила педагогічний університет і Сергій Юрійович Петров прийняв мене у дружній колектив Петрівської 8-річної школи. Жодного джня я не пошщкодувала, що вибрала професію вчителя. І коли мої сини ставали на дорослий шлях, обирали свою життєву дорогу, звичайно, я дуже хотіла, щоб вони продовжили мою справу. Роман став захисником вітчизни, Антон вибрав спорт. Коли прийшов 14-й рік, відбулася анексія Криму, мабуть, тоді в мене промайнула така думка: а був аби вчителем, я б не плакала по ночам. Але я швидко прогнала її від себе, тому що захист вітчизни - це велика честь, святий обов'язок кожного чоловіка», - розповіла Наталія Миколаївна.

З низьким укліном вона подякувала вчителям рідної школи та інших навчальних закладів за підтримку українських моряків, за листи та малюнки дітей. Ці посилки підтримували їх у полоні та давали зрозуміти, що їх підтримує уся Україна.

У святковому концерті взяли участь хореографічні колективи та співаки з усієї області.

Завтра освітян вітатимуть у районах, а у п'ятницю - в рідних школах.