Підлітка вдарило струмом на залізниці: психолог радить, як уберегти свою дитину від такого (ВІДЕО)

Перегляди: 1932

Екстремальне селфі з трагічними наслідками. У Новоукраїнці 12 річний підліток з друзями пішов на залізничний вокзал аби сфотографуватися на даху вагону. Мама хлопця говорить – на це його підбурили друзі. Вилізши на потяг, підліток дротів навіть не торкнувся. Лише підвівся на повний зріст. В результаті отримав подвійний удар електричного струму у 27 тисяч вольт. Наразі юнак у критичному стані в реанімації. Має 65% опіків тіла. Що радять психологи аби вберегти дітей від небезпечних розваг – з’ясовувала Юлія Бабак.

Третю добу мама 12 річного Тимура не відходить від реанімації. Сюди обпеченого струмом привезли її сина з Новоукраїнки в неділю ввечері. Хлопець практично не приходить до тями.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оксана Овчаренко, мама потерпілого:

- Він десь дуже далеко мене чує. Тільки шо чуть водички попив (плаче).

Мама розповідає – Тимур її завжди дослухався. В той день з друзями гуляв в парку. Як опинився на залізничному вокзалі – жінка не розуміє. Говорить – неодноразово спілкувалася з сином з приводу екстремальних розваг.

Оксана Овчаренко, мама потерпілого:

- Він знав, що туди не можна, якісь хлопчики його запросили й взяли його на слабо.

На потяг Тимур з товаришем поліз заради селфі. Вставши на повний зріст його двічі вдарило струмом. Упавши, хлопець зазнав ще й травми голови.

Лікарі стан підлітка оцінюють як критичний. Його вже двічі прооперували.

Катерина Семенюк, лікар – реаніматолог:

- Комбінована травма, електротермічний опік 65% усього тіла, опік дихальних шляхів другого ступеня. Зараз явища опікового шоку куповані, опікова хвороба, кататравма, закрита черепно мозкова травма.

Напруга у високовольтних мережах залізниці – двадцять сім тисяч вольт. Аби отримати удар струмом – не потрібно навіть торкатися дротів. Вилазити на вагони категорично заборонено навіть робітникам без спецзасобів.

Олександр Чабаненко, електромеханік:

- На расстоянии меньше, чем два метра, может поразить електрической дугой. Стараемся как-то оградить от железной дороги.

Психологи говорять, зазвичай на такі вчинки підлітки йдуть задля встановлення власного авторитету серед однолітків. Тож батькам радять слідкувати за оточенням дітей як в школі, так і на гуртках. Допомагати їм самостверджуватися.

Оксана Чеканова, практикуючий психолог:

- Чтобы он чувствовал, что он нужен, что его замечают, что его слишат. Очень хорошо, если родители будут отводить его в секции, в какие-то кружки, и там хороший, благоприятный опыт нахождения в кругу своих ровесников, нахождения на каком-то определенном уровне, вот этот хороший опыт ребенок потом переносит на все сферы своей жизни.

Лікування Тимура батькам щодня обходиться в десятки тисяч гривень. Небайдужих мама благає допомогти грошима. Як тільки стан хлопця нормалізується, на нього чекають чергові операції. Поки ж жодних прогнозів лікарі не дають.

Юлія Бабак, Валерій Клюєнко, телевізійні новини CBN