Школяр, якого уразило струмом на Кіровоградщині, вже переніс дві операції

Перегляди: 3534

12-річний Тимур Овчаренко, якого у Новоукраїнцi вразило струмом на залізниці, вже переніс дві операції, повідомляє кореспондент CBN.

Хлопець отримав майже 70% опіків тіла та черепно-мозкову травму. Нині його стан дуже тяжкий.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На потяг Тимур Овчаренко разом iз товаришем вилізли заради селфі. Тимура двічі ударило струмом силою 27 000 вольт. Упавши з висоти власного зросту, отримав травму голови. Хлопчик вже переніс дві операції. Скільки їх попереду – невідомо.

«Стан дитини вкрай важкий. Можна сказати, навіть, критичний. Прогнозів щодо лікування і одужання ми поки робити не можемо», - прокоментувала лікар-реаніматолог обласної дитячої лікарні Катерина Семенюк.

Біля реанімації не знаходить собі місця мама Тимура. Каже, хлопчик – її єдина втіха. На залізницю раніше не ходив. Знав, що не можна.

«Він знав, що туди не можна. Хлопчики його запросили, вони взяли його на "слабо". Це дуже жорстоко, я так можна було», - плаче Оксана Овчаренко.

На такий ризик діти йдуть, аби бути в центрі уваги, підняти авторитет в очах однолітків, стверджує психолог.

«Дуже часто діти йдуть на такі вчинки, щоб самореалізуватися, підняти свою самооцінку в колі однолітків і назбирати якомога більше «лайків» в інтернеті. Важливо в цей момент не упустити свою дитину. Щоб він відчував себе потрібним, що його помічають, що його чують», - каже практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру Кропивницького Оксана Чканова.

Аби упередити трагедію, психолог радить завантажувати дитину корисними заняттями. Проводити разом більше часу, спілкуватися. Працівники залізниці в свою чергу стверджують – роз’яснювальна робота у школах діє – дітей на коліях можна побачити все рідше.

Кожного дня на порятунок хлопчика потрібні чималі кошти. Без небайдужих родині не обійтися.

Телефон зв’язку 095 166 71 12 (Тетяна).

Нагадаємо, 29 вересня, у Новоукраїнцi 12-рiчного Тимура Овчаренка вразило струмом 27 000 вольт на залiзницi.

Ліля Кочерга, Юлія Бабак, CBN