У центрі Кропивницького пройшов мітинг під гаслом «Ні капітуляції!»

Перегляди: 1303

Кропивницький приєднався до всеукраїнської безстрокової акції «Ні капітуляції!» - передає журналіст CBN.

На площі Героїв Майдану зібралося кілька десятків активистів та ветеранів війни, які прийняли рішення звернутися до обласної та міської ради з вимогою висловити свою думку про запропоновану урядом так звану формулу Штайнмаєра.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники мітингу одностайні в думці, що саме ця ініціатива є капітуляцією та зрадою інтересів країни.

Нагадаємо, 1 жовтня під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську українська делегація підписала формулу Штайнмаєра.

Президент Зеленський роз'яснив народу України формулу Штайнмаєра наступним чином. Перше, на постійній основі починає діяти тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу. Друге, це відбувається за умови, коли в ОРДЛО відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

А щоб на території ОРДЛО відбулися вибори, всі російські війська повинні бути виведені, захоплена ділянка українсько-російського кордону - передана під контроль України. В іншому разі виборів в ОРДЛО не буде.