Пiдозрюваного у замаху на вбивство прокурора звiльнили з-пiд варти в Кропивницькому

Перегляди: 2175

Ленiнський районний суд розглянув клопотання про обрання запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою вiдносно пiдозрюваного Ш. у замаху на вбивство прокурора в Кропивницькому.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Ленiнського районного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версiєю слiдства, громадянин В. разом iз пiдозрюваним Ш. прибули до дому прокурора. З мотивiв помсти, у зв’язку з виконанням прокурором своїх службових обов’язкiв пiд час здiйснення процесуального керiвництва досудовим розслiдуванням у кримiнальному провадженнi, де фiгуранти по справi є друзями громадянина В. та пiдозрюваного Ш., хотiли його вбити. Зловмисники усвiдомлювали, що прокурор разом зi своєю дружиною та двома неповнолiтнiми дiтьми знаходяться вдома. Погрожувати життю та здоров’ю останнiх та стрiляли з вогнепальної зброї в бiк домоволодiння. Чоловiки вирiшили, що вбили прокурора, однак, вiд лишився неушкодженим.

Сторона захисту натомiсть надала зворотнi докази щодо непричетностi пiдозрюваного Ш. до цiєї справи.

Слiдчий суддя ухвалив вiдмовити в задоволеннi клопотання старшого слiдчого та звiльнити пiдозрюваного Ш. з-пiд варти в залi суду.

Нагадаємо, слiдчi полiцiї проводять досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi за фактом посягання на життя працiвника прокуратури. Першого жовтня в обласному центрi зловмисники декiлька разiв вистрiлили в бiк житлового будинку працiвника прокуратури. Нападники погрожували розправою прокурору та його родинi.