На Кіровоградщині власницю притулку для стареньких обвинуватили в тому, що вона відбирає житло в підопічних

Перегляди: 1894

Олена Нікітіна, «Україна-Центр»

Господиня будинку для батьків «Затишна оселя» Валерія Кривошапка в соцмережах написала про те, що навколо її закладу раптом почали поширюватися недобрі чутки, недостовірні факти, і попросила друзів допомогти спростувати неправдиву інформацію.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, Валерія Кривошапка зазначила: «Останнім часом деякими людьми була розповсюджена інформація, що будинок для батьків “Затишна оселя” забирає житло у людей похилого віку, згідно з договором утримання. Не знаємо, кому це вигідно, але ми віримо в чесну, порядну Україну, тому зауважимо, що “Затишна оселя” житло надає, а не забирає. А хто нас не знає, запрошуємо познайомитись, бо ми відкриті, прозорі та, найголовніше, сповнені любові»…

У тому, що в будинку для батьків дійсно багато любові, переконалися всі, хто там був. Тепло, чисто, спокійно. Постояльці доглянуті, обігріті, нагодовані. До стареньких приїжджають рідні, провідують їх і переконуються, що їхні близькі відчувають себе захищеними від життєвих негараздів.

Так, заклад не фінансується ні з якого бюджету. Він утримується за гроші небайдужих людей і за рахунок обов'язкових платежів: пенсії постояльця і половини прожиткового мінімуму, яку в якості матеріальної допомоги доплачують родичі постояльця. За тих, у кого родичів немає, плату вносять благодійники. На щастя, такі є.

Сьогодні в будинку для батьків живуть, а не містяться, шістнадцять осіб. Ні у кого з них ніхто квартиру не відбирав. На це навіть натяку не було. І дійсно, «Затишна оселя» не відбирає житло, а надає.

Під повідомленням про неправдиві чутки одна з друзів «оселі» залишила коментар: «Валеріє, не звертайте уваги на людців не з вашої планети».

«УЦ» Валерія Кривошапка сказала: «Про це могли б говорити тільки ті люди, у яких я забрала квартиру. З рештою, що поширюють неправдиві чутки, особливо якщо це люди, наділені владою, я готова зустрітися в суді».

Сподіваємося, що до суду справа не дійде, хоча в іншій країні це сталося б обов'язково. І дуже віримо в здоровий глузд.