У Кропивницькому більше не можна буде замість гаражів будувати МАФи

Перегляди: 888

В обласному центрі тимчасово обмежили зміну цільового призначення земельних ділянок, які передали під будівництво гаражів.

Таке рішення депутати міськради прийняли сьогодні, 8 жовтня, й ініціював розгляд питання міський голова Андрій Райкович, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також обмежили надання дозволів на розроблення документації з землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність або користування для будівництва індивідуальних гаражів.

Обмеження діятиме тимчасово, до затвердження міською радою порядку набуття прав на землю комунальної власності у Кропивницькому.

Згідно з рішенням, розробити порядок має управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища спільно з юридичним управлінням міської ради.

Такий проект Андрій Райкович вирішив підготувати у зв’язку з тим, що люди після отримання земельних ділянок під гаражі змінюють цільове призначення «під торгівлю» і будують МАФи.