У Кропивницькому припинив свою діяльність Червоний Хрест

Перегляди: 1929

Товариство Червоного Хреста у Кропивницькому припинило свою діяльність з 1 жовтня.

Про це «УЦ» розповів голова Кіровоградської обласної організації Валерій Юрченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проблеми однієї з найстаріших обласних громадських організацій почалися з кінця 2016 року, коли міністр охорони здоров'я Уляна Супрун і її опонент, голова профільного парламентського комітету Ольга Богомолець, отримавши звіт Рахункової палати, дійшли висновку, що Червоний Хрест дублює функції територіальних соціальних центрів, які також надають допомогу одиноким та хворим людям, що залишилися без підтримки родичів. Державну програму фінансування Червоного Хреста згорнули, понад три тисячі патронажних сестер в Україні, а в Кіровоградській області - 75, які працювали під егідою цієї міжнародної організації, залишилися без заробітної плати і звільнилися.

Припинення державного фінансування спричинило за собою різке скорочення відділень Червоного Хреста в районах області, і на сьогодні їх залишилося менше десятка з 25. Голова обласної організації звернувся за допомогою до місцевих органів влади. На рівні області вдалося вирішити питання про фінансування організації, у Кропивницькому - ні.

Товариство Червоного Хреста в Єлисаветграді заснував майже 150 років тому тодішній міський голова Олександр Пашутін.

Детальніше про проблеми Червоного Хреста в Кропивницькому - в наступному номері тижневика «УЦ», який вийде друком у четвер, 10 жовтня.