У Кропивницькому відбулося свято духовного співу (ФОТО)

Перегляди: 1160

У Благовіщенському храмі Кропивницького сьогодні, 10 жовтня, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулося ХІ обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно», передає кореспондент CBN.

Ініціатором проведення у 1999 році став обласний центр народної творчості. Протягом багатьох років свято раз на два роки проходило у Спасо-Преображенському соборі. Однією зі складових свята стало покладання квітів на Алеї слави Рівнянського кладовища та віддання почестей землякам, які загинули за Україну.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року у святі взяли участь 18 православних церковних хорів та світських вокально-хорових колективів Кіровоградщини. У виконанні учасників прозвучали кращі твор Баха, Бортнянського, Архангельського, Лисенка, Вербицького, Агафоннікова, з репертуарів монастирів, українські колядки.

Колективи приїхали з Гайворонського, Маловисківського, Новоархангельського, Олександрійського, Бобринецького, Новомиргородського та інших районів. Учасники «Молюсь за тебе, Україно» отримали дипломи від обласного департаменту культури та ікони від храму.

У рамках свята відкрилася виставка «Торжество благодаті, сумління, таланту» декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.