В Олександрії почались «Золоті фарби осені» з гостями з Кропивницького і семи районів Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 1801

В Олександрійському коледжі культури і мистецтв розпочався обласний конкурс дитячої та юнацької художньої творчості «Золоті фарби Олександрійської осені».

Цього року у конкурсі вперше беруть участь юні таланти з художньої школи Кропивницького та Компаніївського району, повідомляють «Тексти.Олександрія».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сім районів Кіровоградщини зібрав традиційний конкурс юних художників, де переможці отримають призи – фарби, альбоми та інші потрібні для художника речі.

«Конкурс спрямований на те, щоб розвивати декоративно-прикладне мистецтво, образотворче мистецтво, тобто те, до чого у вас є хист», – сказав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Директор департаменту культури Кіровоградської ОДА Валентина Животовська наголосила, що цього року до коледжу був високий конкурс саме на спеціалізацію «образотворче і декоративно-прикладне мистецтво» із показником три претенденти на одне місце. Саме це, на її думку, вказує на те, що Олександрійський коледж є одним із кращих обласних навчальних закладів у цьому напрямку, який має сильний викладацький колектив, має відповідні ліцензії на освітню діяльність.

Конкурс є традиційним, як зазначив директор олександрійського коледжу культури і мистецтв Іван Баранов. «Золоті фарби» збирають гостей з Кіровоградщини вже вчетверте, планується проведення і надалі.