Кропивничан запрошують на виставку мiкрошедеврiв «Восьме диво світу» (ФОТО)

Перегляди: 1176

Кропивничан запрошують відвідати виставку мiкрошедеврiв Володимира Казаряна «Восьме диво світу», яка відкрилася у виставковiй залі галереї «Єлисаветград», передає кореспондент CBN.

У скляних кулях під збільшувальними лупами знаходяться наноскульптури. Одна з них - алюзія на слова з Біблії: «Легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатієві увійти в Царство Небесне». По вушку голки йде цілий караван. Є тут і славнозвісна блоха на підковах, слони-еквілібристи, які балансують на людській волосині, що вставлена у вушко швейної голки, сім жінок-товстушок, створених з бивня мамонта, які танцюють на рисовому зернятку та інші витвори мистецтва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аби побачити роботи, потрібні лупи, які збільшують у 50 - 300 разів. В ексклюзивному інтерв’ю CBN майстер розповів, що працює з мікроскопом, власноруч виготовленими інструментами та у спеціальному одязі. Як хірург в операційній, він використовує маску, адже навіть подих може пошкодити роботі. Одного разу лише від подиху злетіли у повітря танцівниці, над якими майстер довго працював.

За словами дружини митця Олени Казарян, робота вимагає від скульптора зосередженості, зібраності, напруження усіх сил, тому що будь-який невірний рух може зіпсувати багатомісячну працю.

Свої думки і почуття, пізнання та осмислення світу та людини Володимир Казарян втілює у віршах, афоризмах і піснях. Своє життєве кредо майстер сформулював просто: «Неможливе зробити можливим». Він переконаний, що кожна людина має величезний потенціал, який допоможуть відкрити любов і добро. І це дозволить усім разом зробити світ кращим.

Мікрошедеврами Володимира Казаряна захоплювалися відвідувачі його виставок у багатьох країнах. Але сам майстер хоче, щоб його роботи побачили жителі Японії, Китаю, Індії. Скульптор відкриває для себе духовну спадщину цих народів і має бажання відобразити це в своїх роботах. А свою любов до України він втілює в новому проекті - створенні циклу образів великих українців.

Виставка працюватиме до першого січня.

Лара Гуріна, фото Григорія Зуба, CBN