Кропивницька художниця створила оберіг для третього полку (ФОТО)

Перегляди: 1806

Сьогодні, 15 жовтня, на ранковому шикуванні художниця Ольга Козловська передала особовому складу третього окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго картину з зображенням князя Святослава та його воїнів.

Про це йдеться на неофіційному сайті полку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Художниця передала картину маслом, на якій зобразила князя Святослава Хороброго на коні та його військо. Проте якщо на класичній картині за спиною князя стоять русичі, то на роботі Ольги Козловської – сучасні воїни, захисники України.

За словами художниці, ідея написання картини виникла тоді, коли полк назвали на честь Святослава Хороброго. Їй хотілось зробити свій внесок, підтримати військовослужбовців. За основу Ольга взяла сюжет картини Володимира Кирєєва «Князь Русі-України Святослав Хоробрий перед боєм: перемогти або вмерти!»

«Ми знайшли дуже гарну роботу, на якій зображено князя Святослава зі своїм військом. Захотілось написати картину з сучасними воїнами на чолі з князем Святославом, який їх оберігає і веде до перемоги. Таким чином об’єднати історію і сучасність. Там є прапор України, а військовослужбовці дивляться на схід – у бік нашого ворога», – розповіла Козловська.

Писати картину художниця розпочала ще в серпні, оскільки має маленьку дитину, малювала лише у вільний час, інколи вночі.

«Як людині невійськовій, хочеться зробити свій внесок. Щось привнести як оберіг, щоб військовослужбовці згадували, і це гріло душу. Щоб вони пам’ятали, що тут їх чекають і люблять, бо вони наші захисники», – сказала вона.

Робота прикрасить експозицію музею третього полку.