Підозрюваного в обстрілі будинку прокурора в Кропивницькому знову відпустили додому

Перегляди: 1143

Сьогодні, 15 жовтня, у Кропивницькому апеляційному суді розглянули апеляцію прокуратури на рішення Ленінського районного суду, яким підозрюваному в обстрілу будинку прокурора не обрали запобіжний захід та звільнили у залі суду, передає кореспондент CBN.

Прокуратура наполягала на арешті в суді першої інстанції, тепер відстоювала свою позицію в апеляції. Захисник доводив, що чоловік має алібі й був у час скоєння злочину в іншому місці, є свідки, які це можуть довести.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурор зауважив, що слідство не виключає, що він міг бути увечері 1 жовтня біля кафе, де, за словами захисника, його зафіксували камери відеоспостереження. Однак ці докази надали з порушеннями. Крім того, виходячи з часу, коли відбулася відеофіксація, він міг бути й біля будинку прокурора в момент стрілянини. Це доводять і його дзвінки і смс-повідомлення дружині, з якою начебто він був під час злочину.

Свідки, за словами прокурора, запевняють, що підозрюваний був на місці пригоди та збирав гільзи на дорозі під світлом фар. Прокурор наголосив, що участь у стрілянині чоловік брав у час перебування під домашнім арештом за інший злочин.

Наразі йому інкримінують скоєння злочину за ст 115 ККУ (умисне вбивство, скоєне групою осіб за попередньою змовою). Підозрюваному загрожує від восьми до 15 років тюрми, або довічне ув'язнення. Тобто є всі ризики, що підозрюваний переховуватиметься від слідства, впливатиме на свідків, знищуватиме докази тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому під судом вимагали справедливості щодо підозрюваного у замаху на прокурора (ФОТО)

Підозрюваний, у свою чергу, переконував суд у своїй невинуватості. «Мені соромно і неприємно, що мене в такому підозрюють. Я давно знаю потерпілого, ми з ним у приятельських стосунках. Вони б перші з дружиною мене впізнали. Для мене сім'я - найважливіше у житті. Скоєне йде врозріз із моєю життєвою позицією і моїми цінностями», - сказав він і запевнив, що на місці пригоди не був, спочатку працював, потім забрав дружину з кафе, звідти попрямував на автомобільну заправку, а потім - додому.

Прокурор заперечив, що потерпілі могли впізнати підозрюваного, оскільки до вікна не підходили - боялися за своє життя.

У результаті суд вирішив скаргу прокурора залишити без задоволення.

Нагадаємо, одного з підозрюваних у нападі на сім’ю прокурора у Кропивницькому затримали. Скільки було нападників, слідчі не розголошують.

Будинок прокурора обстріляли ввечері 1 жовтня. Вдома були дружина і двоє маленьких дітей потерпілого. Прокурору та його родині погрожували розправою.

Ліля Кочерга, CBN