Статистика порахувала розмір середньої зарплати на Кіровоградщині. Жити можна

Перегляди: 786

На Кіровоградщині за січень - серпень 2019 року розмір середньої зарплати склав 8092 грн, що на 16,5% вище ніж за січень – серпень 2018-го.

Про це повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на ГУ статистики в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільш оплачуваними були працівники транспорту, фінансової та страхової діяльності, державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування, добувної промисловості й розроблення кар’єрів, лісового господарства та лісозаготівлі, де заробітна плата у 1,3 – 1,7 разу перевищила середній показник по області.,

Набагато нижчою залишається заробітна плата працівників у сферах закладів культури, творчості, мистецтва та розваг, адміністративного та допоміжного обслуговування, будівництва, у сферах охорони здоров’я, наукових досліджень та розробок, інформації та телекомунікацій, в освіті, оптовій та роздрібній торгівлі, у ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, сільському господарстві.

Загальна сума боргу працівникам впродовж січня – серпня 2019 року збільшилася вдвічі й на 1 серпня становила 14,2 млн грн. Серед них 5,4 млн грн боргу складають підприємства-банкрути.