У Кропивницькому провели інформаційну акцію, присвячену дню боротьби з раком грудей

Перегляди: 1075

Сьогодні, 15 жовтня, до Всесвітнього дня боротьби з раком грудей провели інформаційну акцію на площі Героїв Майдану в обласному центрі, передає кореспондент CBN.

Фахівці Кіровоградського регіонального центру громадського здоров’я спільно із лікарями обласного онкологічного центру підготували інформаційні буклети. Частину вже передали медичним закладам міста, іншу - роздали під час інформаційної акції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами програмного координатора «Кіровоградського Регіонального центру громадського здоров’я» Надії Оперчук, рак грудей - основна причина смертності серед жінок.

«Сьогодні рак грудей зустрічається у жінок від 30 до 35 років. Десять років тому ця хвороба зустрічалася у значно старших жінок. У минулому році на Кіровоградщині зареєстрували 431 випадок раку молочної залози у жінок», – зазначила вона.

У зоні ризику можуть бути жінки, у яких є спадковість на цю хворобу, хто народив першу дитину після 30, й хто не народжував дитину взагалі. Також є багато інших факторів. Надія Оперчук наголосила: потрібно раз на рік проходити медичний огляд.