У Малій Висці відкрили меморіал землякам-захисникам Вітчизни (ФОТО)

Перегляди: 852

Напередодні свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня українського козацтва у сквері Незалежності Малої Виски урочисто відкрили меморіал землякам–захисникам України та освятили капличку Архистратига Михаїла, передає CBN з посиланням на веб-сторінку міськради.

Меморіал та капличку спорудили за ініціативи та силами членів ГО «Маловисківська міська рада ветеранів АТО».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Маловисківський міський голова Юрій Гульдас вручив відзнаки «За оборону рідної держави» учасникам АТО, які нині мешкають і працюють на території Маловисківської ОТГ, - молодшому сержанту Андрію Журавці, молодшому сержанту Валерію Романюку, молодшому сержанту Володимиру Сипливому, солдату Олексію Куркатову.

Державний Прапор України підняли учасники боїв за Дебальцевський плацдарм у складі 42-го батальйону 57-ї окремої механізованої бригади – В’ячеслав Колеснік, його син Іван Колеснік та онук В’ячеслав.

Чин освячення каплички Архистратига Михаїла, а також молебень і панахиду за загиблими захисниках незалежної України звершили єпископ Кропивницький та Голованівський владика Марк, секретар єпархії протоієрей Іван Шубин та настоятель Храму Преподобної Єлезавети (село Паліївка) ієрей Віктор Чухрій.

Учасники урочистого мітингу згадали поіменно 11 маловищан, які загинули, виконуючи свій військовий та громадянський обов’язок на Донбасі. Хвилиною мовчання під залпи військового салюту маловищани вшанували пам’ять земляків.