Як у Кропивницькому відзначали День захисника України (ВІДЕО)

Перегляди: 893

День захисника України відзначили цими вихідними у Кропивницькому.

Святкування розпочали 13-го, а продовжили 14 жовтня. Для тих, хто не зміг побувати на всіх заходах, наші журналісти підготували репортаж.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Святкові заходи почалися 13 жовтня з підняття у Ковалівському парку Державного прапору та прапору сил спеціальних операцій. Хвилиною мовчання згадали 202 жителів Кіровоградщини, які загинули на війні.

14 жовтня ветерани, військовослужбовці та місцева влада зібрались на Фортечних валах. Тут поклали квіти до Вічного вогню та на Алеї слави героїв АТО.

Потому на площі Героїв Майдану військовим, учасникам АТО та матерям загиблих воїнів вручили обласні відзнаки «За мужність та відвагу». 40 вихованців ліцею «Сокіл» склали урочисту клятву ліцеїста.

Після містяни колоною рушили до Козачого Острову. Тут на Алеї пам’яті посадовці висадили молоді саджанці дубів на честь загиблих воїнів третього полку спецпризначення. А також привітали тих, хто захищає Україну на сході, та їхні родини.