На Кіровоградщині почали розкидати приманки з вакцинами проти сказу

Перегляди: 1020

На Кіровоградщині працівники Держпродспоживслужби розпочали кампанію з пероральної імунізації диких тварин проти сказу, передає кореспондент CBN.

За допомогою трьох літаків АН-2 приманки розкидають на території області. Розкидати почали з п’ятниці, 12 жовтня. Літаки вилітають один раз або двічі на день.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Приманки - вітчизняного виробництва. Їх придбали 418 тисяч на область. Вони зроблені з кісткового борошна, а всередині знаходиться желеподібна капсула з вакциною.

Представники Держпродспоживслужби кажуть, що за допомогою таких заходів випадки сказу тварин зменшились утричі. За дев’ять місяців 2019 року на Кіровоградщині зареєстрували лише 36 випадків сказу диких тварин. В цей самий період 2018-го - 136.

Приманки, які розкидають на території сільського господарства та лісових угідь, безпечні для диких та свійських тварин і людей.

Представники Держпродспоживслужби наголошують: здебільшого такі вакцини розраховані на червоних лисиць, адже вони найчастіше розносять сказ.

На сьогоднішній день розкидали вже 140 тисяч приманок з вакцинами, ще 278 тисяч залишилося розповсюдити.