У кропивницькому ліцеї виявили мільйонні фінансові порушення, ситуацію прокоментував директор

Перегляди: 1857

Під час перевірки ліцею «Сокіл» державні аудитори виявили фінансові порушення на майже 2,4 млн гривень.

На офіційній сторінці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області у Facebook зазначили, що проводили ревізію за три роки - з січня 2016 року по липень 2019-го.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аудитори виявили низку порушень законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати, матеріальної допомоги, відпускних тощо. Це призвело до зайвих витрат 1064,3 тис. гривень.

Окрім того, в ліцеї за рахунок коштів загального фонду кошторису покривали видатки на придбання продуктів харчування, які мають здійснюватися за рахунок спецфонду на 665,6 тис. грн, а також понаднормово списували та допустили нестачу матеріальних цінностей на суму 252 тис. грн.

Аудитори також установили недоотримання доходів бюджетом через неперерахування до бюджету утриманої заробітної плати працівників за попередні бюджетні періоди на суму 88,5 тис. грн тощо.

Під час ревізії дирекція усунула втрат на 118,5 тис. грн.

Аудитори зупинили операції з бюджетними коштами, склали на шість посадових осіб протоколи про адміністративні правопорушення та поінформували обласну прокуратуру.

Ситуацію CBN прокоментував директор навчального закладу Сергій Сторчаус.

«Перевірку проводили за три з половиною роки. Не помиляється той, хто нічого не робить, - зазначив він. - Були випадки, коли комірниця давала більше одних продуктів, менше інших, відбувалося збільшення калорійності продуктів. Я доповідав в управління освіти. Що в наших силах – виправляємо, але є такі ситуації, які виправити складно. Наприклад, людина була на лікарняному у грудні, ми оплатили лікарняний у січні. А це порушення, бо вже почався новий бюджетний рік. Я не знав, що два мої заступники повинні одержувати зарплатню з місцевого бюджету, а не з освітньої субвенції. Будемо ситуацію вирішувати. Дві людини – дієтсестра та комірниця – звільнилися. Процес регульований».