У Кропивницькому за кошти «Громадського бюджету» відкрили сучасний дитячий майданчик (ФОТО)

Перегляди: 990

У мікрорайоні Жадова в рамках реалізації програми«Громадський бюджет» облаштували дитячий майданчик.

Проект його створення був переможцем конкурсу громадських ініціатив на 2019 рік, повідомляє кореспондент CBN з посиланням на прес-службу міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час відкриття майданчика для дітей провели святкову програму.

«Я часто спілкуюсь із людьми - жителями різних вулиць нашого міста. Майже на кожній зустрічі мене просять встановити у їхньому дворі або гойдалку, або гірку. І кожного разу наводжу приклад жителів Жадова. Саме завдяки своїй активності та наполегливості ви зуміли зробити дозвілля своїх дітей на свіжому повітрі цікавим та безпечним», - звернувся секретар міськради Андрій Табалов до людей.

За три роки міська влада реалізувала 54 проекти Громадського бюджету.

За результатами голосування за «Громадський бюджет - 2020» у категорії «великі» перемогли два проекти: «Велокроп» - облаштування першої у місті сучасної велосипедної доріжки та «Спортивне містечко на Жадова». У категорії «соціальні» здобули перемогу проекти «Допоможи дитині побачити світ» та «Територія рівних можливостей».

За кошти бюджету наступного року реалізують також 14 малих проектів: облаштують притулок для безпритульних тварин «Щасливий пес», низку дитячих та спортивних майданчиків, молодіжний центр Sociolla та проведуть «Кропивницький півмарафон - 2020».

Крім того, Координаційна рада вирішила звернутись до депутатів міської ради з проханням дофінансувати ще три проекти: «Інклюзивна освіта в місті: разом крок за кроком», «Доступне дитинство» - майданчик для дітей з інвалідністю на Кущівці та «Сквер для кожної родини».

У голосуванні в рамках конкурсу «Громадський бюджет – 2020» участь взяли 14 тис. 537 осіб, що у порівнянні з минулим роком на 5 тис. 253 більше.