Дев’ятирічна кропивничанка має отримати інвалідний візок. Чекає на нього три місяці

Перегляди: 1323

Кропивничанка третій місяць чекає, коли її дев'ятирічна донька отримає інвалідний візочок - держава кошти не виділяє.

Як розповіла мама дівчинки Аліна Булат CBN, дитина не встає на ноги, їй потрібна термінова реабілітація.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В середині серпня мама отримала індивідуальну програму реабілітації та довідку від лікаря про те, що дитина потребує візочка. Вона звернулася до центру соцзахисту населення Фортечного району.

«По сьогодні візочка немає. Тобто нам його на замовлення виготовили, готові привезти, як тільки буде проплата», - сказала Аліна і додала, що таких, як вона, дуже багато.

Як прокоментувала ситуацію спеціаліст відділу з роботи з особами з інвалідністю управління соцзахисту населення виконкому Фортечної райради Тамара Межуєва, розпорядником коштів є Міністерство соцзахисту, яке направляє кошти на департамент, а звідти вони йдуть до центрів, де укладають договори на надання відповідних послуг.

«Діти йдуть позачергово на всі види реабілітації, але коштів ми поки не отримали. В минулому році проблем не було. Це ж не від нас залежить», - зазначила спеціаліст і порадила звернутися до департаменту.

Але там фахівець, що займається цим питанням, без дозволу керівника роз'яснити, що відбувається, відмовилась.