Російський політолог і дисидент: «Порошенко був цвяхом у черевику Путіна»

Перегляди: 1018

Олександр Морозов є російським дисидентом і вимушений проживати в Європі через незгідність з політикою режиму Путіна в Росії.

П’ятий президент України Петро Порошенко як професійний дипломат системно створював міжнародну антипутінську коаліцію і заважав президенту Росії Володимиру Путіну безперешкодно захоплювати українські території.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Натомість через дії шостого президента Володимира Зеленського українська держава опинилася в слабкій позиції під час переговорного процесу з врегулювання російсько-української війни на Донбасі, заявив в інтерв’ю «Українській правді» політолог, співдиректор «Академічного центру Бориса Нємцова по вивченню Росії» в Празі Олександр Морозов.

«Порошенко найкращим чином протримався в цей складний для України період. Потрібно було вести важкі переговори», – сказав експерт.

Морозов наголосив, що президент РФ системно підкреслював своє негативне ставлення до Порошенка «як до зовнішньополітичного діяча».

Окрім цього, він зазначив, що президент Володимир Зеленський в будь-якому випадку буде вибудовувати переговори з Путіним на основі тих взаємовідносин, які були сформовані в попередні п’ять років, адже в нього немає необхідної міжнародної підтримки.

«Зеленський вступає в дуже важкі стосунки. Ми навіть не знаємо, чи будуть контакти з Путіним у Зеленського розвиватися. У Зеленського немає того плеча в світовій політиці, консорціуму, на який він міг би спиратися і невідомо, чи буде», – зауважив політолог.

Оцінка російського політолога діяльності п’ятого президента України Петра Порошенка була зроблена у якості порівняння з шостим президентом Володимиром Зеленським після його піврічного перебування на посаді.

Російський політичний експерт Андрій Піонтковський наголосив, що п’ятий президент України Петро Порошенко відіграв ключову і вирішальну роль у формуванні міжнародної коаліції на підтримку України, і за це його «шалено ненавидять Кремль і путінські інформаційні пси».