У Кропивницькому відкрили мультифункціональний громадський простір (ФОТО)

Перегляди: 1583

Мультифункціональний громадський простір KROP:HUB відкрили у Кропивницькому, повідомляє кореспондент CBN.

Це громадський простір, де можна презентувати свою творчість, навчитися новому, долучитися до благодійних ініціатив, а також допомогти ветеранам відчувати себе потрібними. При цьому бути не окремо, а разом із громадою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розпочалося відкриття KROP:HUBу в середмісті Кропивницького з виступу військового оркестру.

Далі всіх запросили у приміщення. Раніше це був склад. Його надала у користування обласна рада. П’ять років тут збиралися бійці і волонтери, спілкувалися, плели маскувальні сітки. Врешті силами небайдужих зробили ремонт.

«Заробили 28 тисяч на блейд-блейдах, які проводилися весною. Інші - це були поодинокі благодійні внески, щоб була якась сума, чи було якесь масштабне фінансування – цього не було. Дуже багато особистими коштами було зроблено», - розповіла координаторка громадського простору Катерина Колтунова.

Тепер це майданчик для благодійних заходів, презентації стартапів, а також місце подяки ветеранам, зазначила ініціаторка створення KROP:HUBу Інна Колпак: «Їм потрібне місце спілкування, а місту потрібні люди, які роблять ініціативи душею, а не тому, що хтось десь якийсь грант виграв. І дуже в нас багато талановитої молоді».

Ветеран АТО Сергій Бородай сподівається, що спілкування, а також цікаве дозвілля у KROP:HUBі допоможуть бійцям повернутися до мирного життя: «Є в мене кілька побратимів, які дуже після війни себе погано почувають, може, такий заклад їх трохи почне відволікати від того, що лишилося там».

Центр – новий рівень волонтерського руху. Створення простору, який би об’єднав громаду, давно на часі, впенена волонтерка Тетяна Бородіна.

«Громада повинна бути активною, зустрічатися на різних рівнях, на рівні отакого приємного чогось, гарного і доброго для міста», - наголосила вона.

KROP:HUB створили за прикладом великих міст. Однак громадський простір у Кропивницькому – самобутній і неповторний, вважає активістка Оксана Аветисян: «У такому вигляді, як це створено, то він, мабуть, єдиний на всю Україну, не тільки на область. Ми створили простір для всієї громади».

KROP:HUB – це і подяка містянам від військових за підтримку, центр обміну інформацією, творчістю, енергією, додала Інна Колпак.

«Чим активніші люди, чим більше вони безкоштовно дарують свої емоції, свій час, то, мабуть, і ми щасливіші будемо. Тому що це насправді круто, коли ти робиш добрі справи», - сказала вона.

«Ми готові до співробітництва, до колаборацій різних. У нас уже будуть на постійній основі працювати арт-майстерні, магазин благодійний, - додала Катерина Колтунова. - Благодійні кошти направлятимуться на ті напрямки, з якими ми працювали, – реабілітація військових, допомога їхнім сім’ям, також ми паралельно інші напрямки завжди охоплюємо, тобто і дітям допомагаємо, які хворіють. Тваринам, ну всім».

До благодійності можуть долучитися усі охочі.

Графік роботи центру ще не затвердили. Заходи обіцяють анонсувати у соцмережах.

Ліля Кочерга, CBN