У Помічній відкрили міні-футбольне поле (ФОТО)

Перегляди: 2858

У Помічнянській громаді на базі школи №3 відкрили спортивний майданчик для міні-футболу сьогодні, 21 жовтня, передає кореспондент CBN.

Його збудували за кошти державного бюджету і бюджету громади. Усього на будівництво витратили майже півтора мільйона гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Урочисте відкриття відбулося після уроків. Перші м'ячі у ворота вдарили одні з кращих спортсменів школи Адріана Махоніна і Дмитро Бабешко.

«Це дуже добре, що у нас збудували такий майданчик, бо бігати по пилюці не дуже комфортно було. Також, мені здається, що це буде чудово для молодших школярів, щоб їм було де займатися. Бо старші можуть кудись їздити, десь ходити, а менші - ні. Тому я дуже вдячна, що його збудували. Це для нас великий плюс», - каже учениця Помічнянської школи №3 Адріана Махоніна.

«І я, і діти дуже задоволені, що у нас відкрили майданчик. Давно мріяли. Адже займалися або на старому полі, або на спортмайданчику школи №1, яка тут поруч. Думаю, у майбутньому, наші футбольні команди краще розвиватимуться», - додав учитель фізкультури Помічнянської школи №3 Аріель Фідальго.

На майданчику проводитимуть уроки фізкультури, заняття спортивних секцій, а також різноманітні районні спортивні змагання. Першим на новому полі провели футбольний турнір. Участь у ньому взяли шість команд із Добровеличківського району.

«Подобається поле, зручно грати, хотілося б, щоб і в нас таке поле було», - каже учень Добровеличківської школи №1 Владислав Кардаш.

На будівництво поля витратили мільйон 476 тисяч 978 гривень. Із державного бюджету виділили 788 тисяч гривень, з бюджету громади - 688 тисяч 978 гривень.

«Це вже 24 поле в області зі штучним покриттям для міні-футболу. Воно збудоване за типовим проектом. Однак, не в рамках бюджетної програми будівництва міні-футбольних полів, а за кошти субвенції на реконструкцію вже існуючих або створення нових спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах. Також у рамках цієї програми у Помічній розпочалося будівництво мультифункціонального спортивного майданчика. Увага до дітей, підтримка їхнього здорового способу життя - це важливо, і це те, над чим працює обласна державна адміністрація», - відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.