Студенти з Кропивницького перемогли на найбільшому в Україні технічному фестивалі (ФОТО)

Перегляди: 1648

Студенти Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ перемогли у змаганнях з робіт на верстатах з числовим програмним керуванням (ЧПК) на всеукраїнському технічному фестивалі Interpipe TechFest - 2019, який проходив у Дніпрі.

Як розповів CBN директор навчального закладу Микола Сторожук, у змаганнях взяли участь студенти коледжів, технікумів, закладів професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів з усієї України - 24 команди.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час змагань студенти повинні були виконати два блоки завдань. Теоретичний передбачав відповіді на тестові запитання на вміння читати креслення і перевіряти керуючу програму, вибирати інструменти за каталогом. Практичний блок передбачав побудову 3D-моделі в програмному середовищі «Компас» та написання керуючої програми для обробки вала на токарному верстаті з ЧПК.

Студенти інженерного коледжу Денис Казарін та Дмитро Некрашевич зайняли перше місце і отримали диплом та сертифікат на придбання техніки на суму 20 тисяч гривень. Сергій Ананічев та Сергій Куліш отримали дипломи учасників.

«Ми вже другий рік беремо участь у цьому фестивалі. Він цікавий тим, що сприяє популяризації інженерії, техніки і технологій. Хлопці себе дуже гарно проявили, і сподіваюсь, що наступного року наші студенти теж повернуться до Кропивницького з перемогою», - розповів Микола Сторожук.

Фестиваль Interpipe TechFest в Дніпрі відбувся вчетверте. Студенти коледжу, крім участі у змаганнях, могли відвідати 11 локацій, побачити виступ єдиного в світі рок-гурту роботів, а також найбільшу в Україні виставку трансформерів і металевих моделей роботів.

Лара Гуріна, CBN