У Кропивницькому займуться корегуванням історико-архітектурного плану міста

Перегляди: 2520

Наступного тижня до Кропивницького приїдуть фахівці Українського державного інституту культурної спадщини.

Про це сьогодні, 22 жовтня, під час круглого столу, присвяченого питанням формування архітектурного середовища міст Кіровоградщини, розповіла начальник відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міськради Надія Лісняк, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Експерти займуться розробкою науково-проектної документації, яка дозволить скорегувати історико-архітектурний опорний план Кропивницького.

План створили 2013 року, він визначає межі й режими використання зон охорони пам'ток та історичного ареалу. Цей документ, у свою чергу, дозволить відкорегувати генеральний план міста.

«Генеральний план не може розроблятися без історико-архітектурного опорного плану. Бо Кропивницький занесений до списку історично населених місць. Тому складовою генплану обов'язково є історичний ареал або історико-архітектурний опорний план», - пояснила Надія Лісняк.

Нагадаємо, торік розпочали інвентарізацію історичного ареалу Кропивницького, наразі фахівці відділу з охорони культурної спадщини розробляють перелік пам'яток місцевого значення.

Скорегований історико-архітектурний опорний план міста винесуть на громадське обговорення.

Лара Гуріна, CBN