Екскурсовод розповів, задля чого в Кропивницький їдуть туристи

Перегляди: 2056

Архітектура Кропивницького вражає всіх, а заради театру та «Хутора «Надія» сюди їдуть з Європи.

Про туристичний потенціал Кропивницького та області «Народному слову» розповів заступник директора обласного художнього музею та екскурсовод Олег Юрченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мені часто доводиться працювати з групами з Чернігова, Києва, Харкова, – цитує видання гіда. – Наше місто дуже брендове, в плані перш за все архітектури, це наш коник, архітектура, яка вражає всіх, – Вінницю, Тернопіль, навіть киян. По-друге – театр, всі, хто приїжджає, хочуть бачити, і "Хутір "Надія". Це те, задля чого приїжджали поляки, німці, навіть один бельгієць з пригодами побував у нашому місті в липні минулого року. Приїхав з Бельгії, щоб побачити наш театр, бо дізнався, що тут театральна Мекка… Два обласні музеї – художній і краєзнавчий, зрозуміло, що це певний рівень. Зазвичай, попитом користуються каскади в Маловисківському районі і Світловодщина – там Дніпро, санаторії тощо. Знам’янка – покійний Вітя Голий, який загинув під Дебальцевим, розвивав тему козацьких стежок… Потенціал є, і є над чим працювати».

Культурний діяч також позитивно оцінив створення в Кропивницькому туристично-інформаційного центру (ТІЦ), де турист може отримати інформацію, пораду, допомогу, сувенірну продукцію тощо. На думку Юрченка, це на часі, в тренді, центр може стати, зокрема, й місцем обміну інформацією, досвідом, проведення семінарів та лекцій.

«Вже йде й ініціатива знизу, в Аджамці зелений туризм, "На гачок", людина сама собі організувалася, - зазначив він. - Є цікаві об’єкти. Раз є ініціатива, запит – розвивати треба, створювати мережу, інфраструктуру. Це відбувається по всіх областях, і ми нікуди від цього не дінемось».

У статті також зазначається позиція директорки обласного краєзнавчого музею Наталії Агапєєвої: ТІЦ у місті треба створювати однозначно.