У Кропивницькому триває перший фестиваль «Розумна дошка» (ФОТО)

Перегляди: 2344

У Кропивницькому триває перший фестиваль використання мультимедійних засобів навчання «Розумна дошка».

В ньому беруть участь учителі всіх шкіл міста, які працюють або хочуть працювати з ліцензійними програмами MozaBook, Smart Notebook та іншими, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом чотирьох днів, з 21 до 24 жовтня, своїм колегам, які завітали до НВО №6 або дивляться прямую трансляцію заходу в Інтернеті, педагоги розказують і показують, як за допомогою тієї чи іншої програми можна зробити цікавішими уроки з математики, фізики, астрономії, історії, правознавства, географії, хімії, біології, мови та літератури, образотворчого мистецтва та музики.

«У травні управління освіти закупило для кропивницьких шкіл на три роки ліцензовану програму MozaBook. Вчителі пройшли навчання, отримали сертифікати, кожна школа отримала два ключа до програми. Щоб зрозуміти, наскільки ефективним виявилось нововведення, ми започаткували цей фестиваль», - розповіла начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Програма має більше тисячі тематичних роликів та відеоуроків, понад п'ять тисяч зображень та малюнків і більше тисячі 3D-моделей, а також колекцію аудіозаписів та презентацій, інструменти для опитування, тестування знань, групової роботи тощо.

За її словами, для вчителів фест - гарна нагода повчитися один в одного. За підсумками фестивалю найактивніші педагоги, школи наприкінці року отримають можливість розширити користування програмою.

«Я так думаю, що це такий перший фестиваль, перший поштовх для того, щоб робота вчителів покращувалася. Кожен вчитель, який використовує програмне забезпечення, наголошує на тому, що зацікавленість дітей настільки збільшується, що вони чекають на демонстрації», - додала Лариса Костенко.