Об'єднані громади на Кіровоградщині виступають проти субвенцій окремим територіям

Перегляди: 1036

Народним обранцям варто було б субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій перенаправити на Державний фонд регіонального розвитку.

З такою пропозицією до нардепів Олега Воронька та Ігоря Мурдія звернувся голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутати-мажоритарники були присутні на засіданні регіональної платформи Асоціації міст України, присвяченій формуванню місцевих бюджетів на 2020 рік.

«Ви отримаєте найбільший рівень довіри від людей», - заявив Олександр Корінний.

За його словами, це дасть можливість конкурувати за кошти, пропонуючи свої проекти. Або цими грошима можна наповнити субвенцію на формування інфраструктури ОТГ.

«Тоді кожна громада отримає трошки грошей. Перші громади в 2015 році отримували 1186 гривень на одну людину, в розрахунку. В цьому році - 495 гривень на одну людину», - констатував голова ОТГ.

«Я вже п'ятий рік кажу, казав і буду казати: я особисто і вся наша асоціація проти такого виду субвенцій, як субвенції на окремі території. Немає окремих територій. Ми ж про єдність України говоримо», - наголосив Олександр Корінний.