У Кропивницькому відбувся автопробіг, що привертав увагу до безпеки дорожнього руху (ФОТО)

Перегляди: 1836

Школи Кропивницького беруть участь у всеукраїнському змаганні з безпеки дорожнього руху «Хештег – Марафон #SpeakUpUkraine», передає кореспондент CBN.

За даними організаторів всеукраїнської акції, в Україні в ДТП щомісяця гине майже один клас дітей, щороку - близько чотирьох тисяч людей, здебільшого дітей та молоді. Аби змінити цю жахливу статистику, в країні діє проект Traffic Challenge. Мета - зниження смертності та травматизму дітей і молоді на дорогах України. В рамках проекту у вересні стартував конкурс «Хештег – Марафон #SpeakUpUkraine». Проходить він у чотири етапи протягом двох з половиною місяців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 29 жовтня, у четвертій школі в обласному центрі в рамках третього етапу конкурсу, присвяченому відповідальності батьків, відбувся автопробіг. На 13 автівках батьки з вчителями та дітьми проїхалися від школи проспектом Винниченка до Ковалівського мосту. Автівки були прикрашені прапорами та стікерами «Не любиш бути помітним - не виходь на дорогу», «Не мовчи, коли бачиш небезпеку» на вікнах.

За словами директора закладу Світлани Павленко, участь в етапах конкурсу беруть майже всі учні школи, вчителі та багато батьків. Так, у першому турі «Безпека на дорозі» на одному з заходів учні початкових класів разом з представниками патрульної поліції створили з Lego ціле містечко. На його основі вивчали правила дорожнього руху.

Серед заходів другого етапу було звернення до керівників головного управління ЖКГ міськради, управління патрульної поліції та депутата міськради. У школі бажають, щоб на проспекті Винниченка біля навчального закладу встановили обмежувач руху, нанесли додаткову дорожню розмітку, а також відповідні знаки для стоянки автівки, яка підвозить дитину-інваліда до школи. Поки ж учасники змагання нанесли на перехресті поруч зі школою нагадайчики.

Наступного тижня в рамках третього етапу змагання «Відповідальні батьки» відбудеться зустріч батьків та педагогів з фахівцями, які розкажуть про гендерну нерівність на дорогах, як надавати першу медичну допомогу та про інші актуальні теми.

«Беручи участь в акції, ми виховуємо активних громадян нашої держави, і це, мабуть, наша найголовніша мета. І очікуємо реальних дій щодо нашого звернення про забезпечення безпеки руху поруч зі школою. Все це ми робимо для дітей, тому що діти на дорозі є найбільш незахищеними», - розповіла директор школи.

Звіти про виконання кожного етапу можна побачити у Facebook та Instagram з хештегом #SpeakUpUkraine.

Через півгодини після автопробігу на перехресті біля закладу перестали працювати світлофори.