Через порив мережі водопостачання жителі Великої Балки у Кропивницькому два тижні сидять без води

Перегляди: 1023

8 жовтня у провулку 2-му Артилерійському усунули аварію, а вже через тиждень вода знову прорвала, повідомляє кореспондент CBN.

У той же час через низький тиск у будинках води немає. Людям урвався терпець, кажуть, ситуація повторюється з року в рік. Бувало, проблема затягувалася на місяць.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пориви мереж водопостачання трапляються повсякчас, скаржаться жителі провулку. Вода підтоплює будинки та розмиває дорогу. Частину шляху люди відремонтували за свої гроші, каже Раїса Цупрій: «Купили, поклали сюди якийсь асфальт ми битий. Зробили дорогу. Тепер знову тече вода, все біжить до нас під будинок, в кручу, там порозмивало вже все, нікому діла до цього немає».

У водоканалі людям повідомили, що усувають пориви по всьому місту, доведеться почекати своєї черги, додає Олена Маслікова: «Восьмого жовтня нам відремонтували, а 18 знову був прорив. Коли ми телефонували, нам відповіли, що буде зроблено, але коли, ніхто не знає».

Поки вода тече вулицею, у будинках її немає через низький тиск, скаржиться Антоніна Горбунова. Тижнями доводиться жити в первісних умовах: «У крані немає води. У каструлях набрано, бо води нема. Ванну набираємо каструлічками».

Сьогодні міняти стару трубу на пластикову приїхали комунальники. Кажуть, пориви стаються по всьому місту. Чергова аварія у провулку сталася через близькість вигрібної ями, коментує виконроб Віктор Тарасенко: «Розкопуємо ділянку водопроводу і будемо міняти. Буде ввечері вже вода у людей».

У водоканалі пообіцяли, що навесні поміняють зношені труби на пластик у всьому провулку.