На Кіровоградщині розроблятимуть ще одне титанове родовище

Перегляди: 3533

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма "Велта"» - українська компанія, яка володіє двома ресурсними активами в Кіровоградській області – Лікарівським та Бирзулівським родовищами. На базі останнього в 2011 році компанія збудувала гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки ільменітового концентрату. Наразі ТОВ ВКФ «Велта» займає 2% на світовому ринку титанової сировини.

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма "Велта"» отримало від Державної служби геології та надр України спеціальний дозвіл на користування надрами Лікaрівськoгo рoдoвищa титанових руд (Новомиргородський район).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN повідомили у прес-службі компанії.

Родовище знаходиться зі шість кілометрів від Бирзулівського гірничо-збагачувального комплексу компанії. Нoмiнaльнa пoтужнicть плaнуєтьcя нa рiвнi 120 тиcяч тoнн iльменiту нa рiк. Після запуску нового комплексу компанія «Велта» збільшить власні потужності до 390 тисяч тонн титанової сировини на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ради директорів компанії, яка працює на Кіровоградщині, ввійшов екс-директор ЦРУ

«Ми отримали знаковий документ для запуску будівництва Лікарівського комплексу. Цей процес тривав п’ять років, і те, що ми маємо на своєму столі ліцензію на видобуток, свідчить про поступові системні зміни у державних органах. Видобувна промисловість України має великий інвестиційний потенціал та може стати драйвером розвитку всієї країни», - прокоментував генеральний директор компанії «Велта» Андрій Бродський.

Новий гірничо-збагачувальний комплекс відкриє 350 робочих місць додатково до 500, які вже є на Бирзулівському ГЗК. Капітальні інвестиції плануються в рамках $30 млн.