У Знам’янці відсвяткували 95-річчя футбольного клубу «Локомотив» (ФОТО)

Перегляди: 1925

Футбольна команда «Локомотив» зі Знам’янки відзначила своє 95-річчя.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За роки свого існування команда була багаторазовим чемпіоном і володарем кубку Кіровоградської області, неодноразовим чемпіоном і призером Одеської залізниці, чемпіоном і призером першості України серед залізничників, бронзовим призером чемпіонату СРС серед залізничників.

У 1992 році ФК «Локомотив» узяв участь у першому чемпіонаті незалежної України серед аматорів і до 1999-го гідно представляв місто залізничників у чемпіонаті України.

Зараз команда «Локомотив» переживає не найкращі часи, але в цьому році виборола друге місто у першій лізі чемпіонату Кіровоградської області з футболу.

Протягом 95 років, починаючи з 1930-го і по сьогодні, команду тренували та грали за неї: Федір Лифар, Микола Легкодух, Володимир Борщик, Дмитро Федоров, Борис Муравський, Анатолій Третьяков, Валерій Нечаєв, Олександр Янчук, Юхим Сприкут, Валентин Демченко, Юрій Сапожніков, Анатолій Овчаренко, Віктор Чичерков, Олександр Гришин.

Ось уже 30 років незмінний тренер команди – Валерій Лень. Під час урочистостей йому вручили почесну грамоту Асоціації аматорського футболу України.

На свято завітали міський голова Знам’янки Сергій Філіпенко та голова Кіровоградської обласної федерації футболу Віктор Безсмертний, які вручили президенту та головному тренеру ФК «Локомотив» пам’ятні дипломи та подарунки. Віктор Безсмертний також передав привітання від ФК «Зірка» (Кропивницький), ФК «Олександрія», ФК «Інгулець» (Петрове), Асоціації аматорського футболу України, Федерації футболу Світловодська. Також очільник обласного футболу вручив гравцям та тренерам команди грамоти і срібні медалі за друге місце в чемпіонаті області.

На свято запросили ветеранів футболу та юних футболістів. Ветерани отримали памʼятні статуетки, іменні та ювілейні медалі.

Після урочистої частини відбулася товариська зустріч між командами ветеранів Знам’янки та району.