Жителі Бобринецького району погрожують перекрити трасу через закриття пошти

Перегляди: 1200

Жителі Бобринецького району готові перекрити державну трасу через закриття поштових відділень.

Про це йдеться на сайті Національної спілку журналістів України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За останні півроку в Бобринецькому районі скоротилась мережа поштових відділень, а в самому райцентрі Бобринці пошта працює лише кілька днів на тиждень. Крім того, в районі, де з промислових підприємств діє тільки друкарня, скоротили 27 працівників поштового зв’язку, а це показник безробіття у сільській місцевості», – написав у листі заступник голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор місцевої газети «Честь хлібороба» Ігор Леус до міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

«Газети доставляються здебільшого один раз на два тижні. Через незадовільну доставку передплата-2020 на газети опинилася на межі зриву. Відтак місцеві жителі нарікають на загрозливу ситуацію із забезпеченням поштового зв’язку та налаштовані вкрай рішуче. За потреби готові навіть перекривати державну трасу Кропивницький - Миколаїв», – йдеться в листі.

У Національній спілці журналістів визнають, що ситуація з різким скороченням передплатних тиражів газет є критичною та зумовлена великою мірою скороченням поштових відділень, а не розвитком нових медіа та проникненням мобільного інтернету.

«За розмовами про поштову реформу та розвиток інтернету багатьох українців у селах за останні роки позбавили доступу до поштових послуг, а читачів – до газет. Від нового Міністра інфраструктури та Уряду і видавці, і громадяни зачекалися на перегляд руйнівних рішень попередньої влади щодо комерціалізації "Укрпошти". І посадовцям варто не відкидати ці скарги, які надходять не лише з Кіровоградської області, та не доводити людей до перекриття трас», - зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Також у НСЖУ зазначають, що 21 листопада у Києві скликається всеукраїнська нарада редакторів газет для розгляду критичної ситуації з доступом українців до друкованих ЗМІ. На захід запросили урядовців, керівництво «Укрпошти» та народних депутатів.

Нагадаємо, торік жителі Бобринця погрожували перекрити державну трасу Н-14 Кропивницький – Миколаїв через критичну доставку газет та іншої кореспонденції «Укрпоштою».