У Кропивницькому святковим концертом відкрився 75-й концертний сезон філармонії (ФОТО)

Перегляди: 1260

Обласна філармонія відкрила ювілейний концертний сезон низкою прем'єр, повідомляє кореспондент CBN.

Святковий концерт «Зустріч на Кавалерійській» склали виступи творчих колективів та солістів філармонії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Бажаю артистам у 75-му сезоні успішних виступів, а глядачам - насолоди і задоволення», - привітав присутніх перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Відкрив вечір камерний оркестр «Концертіно». Він виконав увертюру до опери «Весілля Фігаро» Моцарта. Бурхливі оплески глядачів викликало виконання лауреатом міжнародних конкурсів Олександром Безаєм каватіни Фігаро з опери «Севільський цирюльник» Россіні та української народної пісні «Чорнії очі, карії очі». По-новому у виконанні «Концертіно» прозвучала і «Хабанера» з опери «Кармен» Бізе.

Джазових ноток додав концерту інструментальний ансамбль «Єлисавет-ретро», а вокальне тріо «Дежавю» - жіночого шарму. Композиція Мейндфіла «Джек» у виконанні тріо перенесло гостей філармонії в Америку часів «сухого закону».

Дует баяністів «Кураж-мікс» подарував слухачам попурі з українських народних пісень. Пісню «Причарувала, приворожила», яку дуетом заспівали Артем Гасленко та Олексій Козачинський, підспівувала уся жіноча частина залу.

Сльози на очах глядачів викликало виконання Владиславом Бурагом пісні «Батькова сорочка», а патріотичні відчуття - народна пісня «Хмелю, мій хмелю».

Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» подарував кропивничанам номери з нової програми «Європейський калейдоскоп». «Зоряни» зіграли та станцювали так, як це роблять угорці, поляки і, звісно, українці.

«Мистецтво - це постійний пошук. Якщо ти залишишся без натхнення хоча б на один день, ти втратиш те, що набував роками. Мене часто запитують: де ви берете такі таланти? Адже тут немає консерваторії чи театрального інституту. Я відповідаю, що в нас є такі вчителі, як Коротков, Кривохижа, Червінська. А ще тому, що в нас така публіка. Повірте, такої публіки немає ніде. Є такий гарний слоган: купуй кіровоградське, дивись кіровоградське, підтримуй кіровоградське. Це якраз про такий момент. Дякую вам!» - звернувся до глядачів по закінченні концерту директор Кіровоградської обласної філармонії Микола Кравченко.

Фото Ігоря Філіпенка