Дев'ять учителів початкових класів Кропивницького взяли участь у пілотному проекті Нової української школи

Перегляди: 1217

Наприкінці минулого тижня на базі НВО №6 у Кропивницькому відбулося незалежне зовнішнє оцінювання 17 педагогів з області в рамках всеукраїнського пілотного проекту сертифікації вчителів.

Про це CBN розповіла методист Центру методичної та соціально-психологічної служби управління освіти міськради Оксана Крамаренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цей пілотний проект розпочався у січні 2019-го і триватиме три роки. Цього року в ньому беруть участь тільки вчителі початкової школи. Як ви знаєте, саме початкова школа почала впроваджувати концепцію нової української школи. З області беруть участь у проекті 17 вчителів, з Кропивницького - дев'ять: троє з НВО №6, троє з наукового ліцею, два педагоги з ЗСШ №14 та один з ЗОШ №2», - розповіла Оксана Крамаренко.

За її словами, перший етап сертифікації складався зі створення електронного портфоліо з власними напрацюваннями. На другому етапі вивченням педагогічної діяльності учасників «пілоту» на місцях займалися незалежні експерти. Оцінку урокам кожного вчителя давали два експерти. Вони спілкувались з адміністрацією закладу, батьками, іншими вчителями, брали інтерв'ю у вчителя та директора. По закінченні виставляли бали - від 40 до 120.

Як зазначила Оксана Крамаренко, експерти, які вивчали роботу кропивницьких учителів, відзначили їх дуже високий професійний рівень.

Третій етап, який проходив минулого тижня, визначав загальний інтелектуальний рівень педагогів, їхні знання з педагогіки, психології, концепції НУШ та методик викладання предметів.

Результати вчителі дізнаються до 21 листопада.

«Для чого це все педагогам потрібно? Хто бере участь у сертифікації, має можливість підвищити свою категорію на один рівень, а також отримувати протягом трьох років 20 відсотків надбавки до заробітної плати. Якщо ж не вдасться пройти сертифікацію, педагог нічого не втратить», - додала методист.