У Кропивницькому показали драму Жовни, права на яку купила HBO

Перегляди: 748

У Кропивницькому відбувся передпрем’єрний показ художнього фільму «Історія Лізи».

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Однойменна повість Олександра Жовни, за якою складений сценарій кінострічки, у 2015 році отримала спеціальну відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Прокат фільму «Історія Лізи» в Україні розпочинається у листопаді. Також фільм буде в прокаті у 14 країнах Європи.

Права на телевізійні покази та розміщення фільму на VOD-платформі в країнах Центральної Європи викупила компанія НВО.

За словами Олександра Жовни, «Історія Лізи» отримала запрошення до участі в основному конкурсі 25-го Міжнародного кінофестивалю у Калькутті KIFF-2019. Протягом тижня, із 8 по 15 листопада, українська стрічка конкуруватиме з понад 300 фільмами з більше, ніж 60 країн світу.

«Історія Лізи» - драма з життя незвичайних людей у звичайному світі. Таким людям некомфортно в умовах жорстокості й цинізму. І «сонячним дітям», а саме діти з синдромом Дауна є одними з головних героїв стрічки, жити у такому світі зовсім не сонячно.

Більшість сцен кінофільму відзняті у Новомиргороді та на його околицях, а також у Кропивницькому та Одесі. Загальна вартість кінострічки - майже 7,5 мільйона гривень, з яких частка держави – 3,7 мільйона.

Головну роль у ній зіграла «сонячна» кропивничанка Мар’яна Ахрарова. На її адресу дісталося чи не найбільше оплесків і квітів від кропивницьких глядачів.

Нагадаємо, компанія HBO придбала права на показ фільму за книгою Олександра Жовни «Історія Лізи».

Свiтова прем’єра фiльму письменника вiдбудеться на кiнофестивалi в Індії.