Два десятки будинків і одне училище залишаються без тепла у Кропивницькому

Перегляди: 1051

Два десятки будинків і одне училище досі залишаються без тепла у Кропивницькому, повідомляє кореспондент CBN.

Комунальники пояснюють, усе через пориви на тепломережах. Цього року їх більше, ніж торік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Шість поривів ліквідовують аварійні бригади сьогодні. Працюють і по вулиці Пацаєва, де цього сезону тепла не було ні в будинках, ні у восьмому училищі. У квартирі – плюс 12, скаржиться Валентина Ковальчук. Грітися виходить на вулицю.

«Ну, дуже холодно. Я у валянках спала... Хоча тепло включено було, як мені сказали в сусідніх будинках, 28 жовтня», - сказала жінка.

Середній вік теплових мереж у Кропивницькому – 45-50 років. Боротися із поривами доводиться постійно і по всьому місту, коментують чиновники.

«Пориви в нас стаються як на внутрішньобудинкових мережах, де є відповідальність ЖЕО, а також на зовнішніх мережах, де в нас балансоутримувачем є КП "Теплоенергетик". Це кожного року у нас таке, на жаль, стається», - зазначила т. в. о. начальника головного управління ЖКГ міськради Кропивницького Тетяна Савченко.

Мережі поступово оновлюють. Однак місту необхідна повна заміна зношених труб, пояснює головний інженер теплогенеруючого підприємства Валерій Челядінов. Втім, грошей на це немає.

«На сьогоднішній день це просто нереально. Для держави, може, й реально, а для міста це нереально. Це підприємство працювало на сирій воді, а це кисень, який побив усі мережі. Вода має бути хімічно очищена», - прокоментував Челядінов.

Тепло у будинки та училище по вулиці Пацаєва тепловики обіцяють подати вже сьогодні. Однак застерігають, аварійні ситуації виникатимуть і надалі.

Всього у Кропивницькому 702 будинки, підключені до централізованого теплопостачання.